sobota 14. července 2012

Holiday Buggy - zprovoznění

RC auto TAMIYA Holiday Buggy se dočkalo po letech zprovoznění.
Bylo nutné vyrobit nový hák držící karoserii na přední části podvozku. Původní plastový se kdysi ulomil, nyní ho nahradil díl z hliníku.
Všechny otvory, co jsou vidět v podvozku, jsem přelepil kvalitní černou lepicí páskou, aby se minimalizoval průnik nečistot dovnitř modelu.
Je použit nový obousměrný regulátor (viz předchozí příspěvky).
Motor ponechán původní, stejně tak servo řízení (prastarý Acoms). Servo přišlo o svůj originální konektor a dostalo nakrimpovaný standardní Futaba servo konektor.
Přijímač je tříkanálový HKR3000 (viz předchozí příspěvek).

Všechny komponenty (přijímač, servo, regulátor, vypínač) jsou přilepeny kvalitní oboustrannou lepicí páskou k podvozku.
Původně jsem chtěl nové servo s kovovými převody, ale německý sklad HobbyKingu je trvale v mínusu, takže ho nelze objednat. Původní servo však pracuje spolehlivě, takže jsem aspoň ušetřil. Bohužel stejná situace je s bateriemi, pročež provizorně používám leteckou baterii LiPol 2S1P "pouze" 2200mAh. Avšak až bude naskladněno, objednám hardcase 5000mAh.
Na baterii 2200mAh vydrží auto jezdit spolehlivě na plné pecky 15-17 minut, víc už je to nebezpečné z hlediska jejího totálního vycucnutí.
Po čtvrthodině svižného poježdění je regulátor studený, motor je horký, ale ještě na něm jde udržet ruka (přesnou teplotu mu měřit nebudu, zas tak to neprožívám).
Čínský volantový vysílač HK300 používaný k ovládání se velmi dobře osvědčil, funguje bezchybně.
RC model TAMIYA Holiday Buggy tak přežil klinickou smrt a v novém tisíciletí opět přináší radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat