neděle 22. dubna 2012

Modelářská akce - Nesvačilské Předveď a prodej 2012

Již čtrnáctý ročník známé akce "Předveď a prodej" na letišti v Nesvačilech, konané v neděli 22.4.2012, jsem pojal jako motovýlet. Cíl byl jasný, takové jarní modelářské "nakopnutí". A skutečně, vytčeného cíle bylo dosaženo i přes nepříliš laskavé počasí. Sice nepršelo, ale větry duly a zima byla, pomalu jak v ruském filmu.
Návštěvnost myslím velmi dobrá (až zarážející v tomto nevlídném povětří), rozličných prodejců mnoho, letové ukázky kvalitní-ostatně jako vždy, díky pořadateli!
V letových ukázkách dominoval Honza Špatný (zdravím a ještě jednou děkuji za Bristolka), ale ani ostatní piloti (i pilotka) se nenechali zahanbit.
Na pokoukání i koupení bylo nabízeno velké množství rozličných modelů letadel, ba i několik lodí, modelářského materiálu a bižuterie i rozličných jiných serepetiček. Modely byly většinou velmi pěkné, našlo se ale i dost takových, co byly v různém stupni rozkladu.
Za zmínku stojí ještě nabídka LM Model, kde mě velmi zaujal nový Trenér (materiál EPP, rozpětí 1400mm), na fotografiích je to ten modrý. Podle slov zástupce firmy zatím jediný létající prototyp. Doufejme, že se dostane brzo do prodeje, protože byl vážně moc hezký a dle letové ukázky (i v tomto silném větru) velmi dobře létající a obratný.
 
Na zpáteční cestě se vyplatilo zastavit ještě u letištního hangáru a pokochat se "dospělými" letadly.
 
Akci v Nesvačilech hodnotím jako velmi zdařilou. Určitě si nenechám ujít další, příště už snad pořadatel objedná i lepší počasí.

Žádné komentáře:

Okomentovat