úterý 3. dubna 2012

FunCub - výbava II.

Konečně dorazil balík s dalším vybavením pro MPX FunCub.

- vrtule pro FunCub: 
APC Style, vzal jsem oba doporučené rozměry (11x5,5"E a 13x4"E), postupně je chci vyzkoušet, na zálet půjde menší z nich.
Bohužel má malý středový otvor, takže se bude vrtat.

- regulátor pro FunCub: 
Turnigy AE-45A. Přímo na regulátoru je uvedeno SBEC 5-6V/4A, reálně bude asi tak 3A, což by ale mělo stačit na všechna serva.
Hmotnost regulátoru bez napájených konektorů je 43 gramů.

- motor pro FunCub (zlatý hřeb zásilky):
původně jsem uvažoval použít motor z levnější řady, ale naštěstí je dlouhodobě nedostupný, proto jsem přehodnotil postoj a nakonec tedy FunCub dostane Turnigy SK3 3536/1050. Parametrově shodný s doporučeným Axi.
Motor je pohodlně usazen v molitanové výplni krabičky, kde je dále umístěn montážní kříž, dva unašeče (jeden na hřídel, druhý pro zadní montáž), šroubky a náhradní objímka. Na společné fotografii je v jednom ze sáčků náhradní hřídel. Ta není součástí, prodává se zvlášť. Pro jistotu jsem jí rovnou vzal, protože v HK často není skladem. Hřídel je masivní 5mm, doufejme, že v této řadě motorů není z hlíny.
Na vodičích jsou 3,5mm zlacené konektory. Na první pohled je vidět rozdíl oproti levnějším řadám, také vinutí je spořádanější, není jen tak halabala přes sebe. Na poslední fotografii je přišroubovaná hliníková motorová přepážka (náhrada originální plastové) - podrobnosti viz dřívější příspěvky.
Hmotnost motoru s unašečem je 121 gramů.

3 komentáře:

  1. Ahojda, co ten regl od Turnigy, je v pohode, beha to s nim ok? Funcuba budu stavet o Vanocich a mam uplne stejny. Rad bych vedel, jestli nenastaly nejake problemy, kdyz beha na 6 serv.

    Diky

    Vitek

    OdpovědětVymazat