sobota 15. října 2011

Swift 2 - dokončení

Konečně dorazily z HK baterky (3-článek 1300mAh nanotech), které, jak jsem správně předpokládal, jsou o trochu delší než pelikánovic 1200mAh. Vykután tedy finální otvor.
Na stěny otvoru stěrkou natažen film UHUporu. Po 15-ti minutovém odvětrání překryto skelnou páskou. Ze skelné pásky jsem vyrobil i přichytávací mechanismus na baterii s rafinovaně přilepeným (opět UHUpor) suchým zipem.
Dále stojím před závěrečnou etapou výstavby a tou je polepení výztuží ze skelné pásky. Jenže opět ouha! Jak známo skelná páska sama o sobě na materiálu EPP nedrží moc dobře a má tendenci se samovolně odlupovat. Jakou techniku použít?
*** Podmáznout UHUporem? Moje páska se této technice očividně brání, po chvíli dochází k odfouknutí, jakoby to spolu nějak nepříjemně reagovalo, nebo co. Tak tudy ne.
*** Na "trubce" jsou videa rychlostavěčů, co používají na okraje vteřiňák s aktivátorem. No dobrý, jenže celá plocha se pak odlepí a drží to pouze na krajích. Takže tudy také ne!
*** Asi poslední možnost, která se nabízela a kterou jsem nakonec použil je: přiložit pásku, řádně uhladit a přižehlit. Dokonce i vlákna v pásce přitom jakoby víc zprůhledněla, takže barevný podklad je lépe vidět. Zdá se, že páska skutečně výborně přilnula a zatím drží báječně. S výsledkem jsem nadmíru spokojen!

S baterií RAY G3 3S1P 1200mAh je model lehký na čumák a bude potřeba mírně dovážit. Oproti tomu s baterií Turnigy nano-tech 3S1P 1300mAh vychází těžiště úplně přesně.

Údajně je dobré nastavit elevony mírně nahoru, takže si ještě musím pohrát s nastavením vysílače, ale model tímto považuji za hotový a letuschopný!

Žádné komentáře:

Okomentovat