neděle 6. února 2011

Vybavení - servo tester

Jedná se o malý (49 x 42mm) přístroj značky Turnigy v celohliníkovém pouzdře pro testování a nastavování serv RC modelů.
Zakoupeno na HobbyKing.com.
Cena $5.99.
Popis testeru:
 - z pravé strany se připojuje napájení 4,8-6V (polarizace je jasně označena potiskem).
 - nalevo se připojí 1 až 3 serva (opět je jasně označena polarizace potiskem na vrchní straně). Při připojení tří serv je vhodnější zapojit nejprve krajní a až poté prostřední, kvůli tomu, že vývody jsou velmi blízko u sebe.
 - na horní straně testeru je vedle knoflíku potenciometru tlačítko mikrospínače, kterým se přepínají tři volitelné režimy:
1) Manual = ruční ovládání pohybu serv pomocí otáčení knoflíku potenciometru.
2) Neutral = nastaví serva do neutrálu (prostřední polohy).
3) Auto = automaticky pohybuje servy z jedné krajní pozice do druhé a zpět.
Každý z režimů je po přepnutí signalizován oslňujícím svitem modré led-diody.
Tento malý přístroj přesně splňuje funkci, kterou od něj lze očekávat. Mohu ho vřele doporučit, neboť jeho použití je jistě rychlejší a pohodlnější, než provádět nastavení serv pomocí vysílače.
K testeru lze připojit i regulátor místo serva, ale tuto možnost jsem dosud nezkoušel, takže ji nemohu potvrdit.

4 komentáře:

  1. No kedze som zaciatocnik toto som presne nechapal a preto som ho neobjednaval predvcerom. Teraz mi je to uz asi jasne. Takze pripojim servo na tester, nastavim stredovu polohu a tato poloha = polohe do ktorej sa da servo ked zapnem vysielac? Dik M

    OdpovědětVymazat
  2. =přesně tak. Je to jednodušší při nastavování táhel, než zapojit celý systém a zapínat vysílačku.

    OdpovědětVymazat
  3. Super, to si kupim ked bude dalsia objednavka, inak dnes mi prisli 2x akku a nejaka bizu cena 58$ na balicku (gift) a prislo mi to bez navstevy colneho skladu priamo domov! Takze najblizsie radsej urobim 2x objednavku za 60$ ako jednu za 120$ skoda ze 105$ je uz na ceste s popisom hobby parts.. :-( to mi urcite skonci na colnom sklade a naparia mi dph..

    OdpovědětVymazat
  4. Fajn čtení, díky Jirko. Né že bych teda čekal někdy špatnej článek. Já autovybavení teda vždycky hledal jinde, ale to je jedno. Každej to má jinak. Kdyby nebyl tak línej, tak třeba porovnávám víc možností, než doposud. Ale jako když něco funguje, tak proč to měnit...

    OdpovědětVymazat